Töltött Káposzta

Töltött Káposzta Elkészítése:

 

HOZZÁVALÓK

  • A töltelékhez:

  • 10 dkg rizs

  • 1 kg darált sertéscomb

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • őrölt feketebors

  • pirospaprika

  • 1 fej savanyú káposzta vagy 12 db káposzta haraszt

  • füstölt bordaszél

  • kevés olaj

  • 2-3 ek liszt

  • pirospaprika

  • 2 ek tejföl

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A rizst  megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát és óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
    2. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük.Kb. 70 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ).
    3. Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, a  lisztet megpirítjuk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, és két evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és összeforraljuk.Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.